In Lunteren, op de plek waar ooit de wereldberoemde nougat van Marandi werd gemaakt, komen achttien woningen. Het gaat om negen levensloopbestendige woningen, zeven vrijstaande huizen en een tweekapper.
Grondeigenaren Anja Bolsenbroek-van Voorthuizen, dochter van de succesvolle nougatmaker Dirk van Voorthuizen, en haar echtgenoot Jos Bolsenbroek zijn de initiatiefnemers van dit bouwproject ‘Marandistaete’. Samen met hun schoonzoon Jeffrey Floor, die architect is, bestudeerden zij de opties voor de invulling van het terrein langs de Klomperweg.
Afgelopen week gaven ze aannemer Kelderman Bouw uit Ede de opdracht om de bouw van achttien woningen te realiseren. ‘Die handtekening zetten we niet zo maar’, aldus Jos Bolsenbroek. ‘Op dit stuk grond ligt zo veel familiehistorie. Dus het kost moeite om daar afstand van te doen.’
Nougatblokjes
De familie vindt het dan ook belangrijk dat die historie terugkomt in het bouwplan. ‘De kenmerkende nougatblokjes vormden onder meer de inspiratie voor de architectuur. Ook de kleuren van de gevelstenen verwijzen subtiel naar de smaken ‘puur’, ‘melk’ en ‘vruchten’ van het vermaarde nougatmerk. Net als bij de nougat moet het project smaken naar meer’, legt Floor uit.
Bij het maken van de plannen heeft de familie, met hulp van makelaar Peter van den Top, goed gekeken naar de woonwensen. ‘Daarom is er gekozen voor de bouw van negen levensloopbestendige woningen. We signaleren de trend dat mensen graag nu -of in de toekomst- willen wonen en slapen op dezelfde verdieping, maar ook hechten aan een eigen tuin. Dit type woning speelt in op die behoefte. Echt uniek in Lunteren’, aldus Van den Top die aangeeft dat zich al veel geïnteresseerden hebben gemeld.
De partijen hopen dat de verkoop nog dit jaar gestart kan worden. ‘Het is fijn dat omwonenden en gemeenten het plan omarmen’, stelt Van den Top. Directeur Kees Blotenburg van Kelderman Bouw is trots dat zijn bedrijf het vertrouwen heeft gekregen van de familie Bolsenbroek-Van Voorthuizen. ‘We kijken ernaar uit om dit historische stukje van het dorp -Marandi was lange tijd een van de grootste werkgevers van het dorp- een nieuwe invulling te geven.’